" />
Cos cumparaturi
0 Produse
0.00
Email
office@urbantec.ro
Telefon orange
0755.484.105
Telefon fix
0231.516.051
Magazinul online va fi disponibil in curand!

Senzor de fum

Design mininimalist si aspect placut

Toti senzorii de fum disponibili pe piata au fost creati pentru a prevenii incendiile. Totusi, nimeni nu a acordat atentie designului. Este adevarat ca senzorii de fum au scopul de a salva vieti, dar ei sunt instalati de obicei in locuri vizibile, cum ar fi tavanul. Iata de ce designerii nostri au decis sa combine siguranta si functionalitatea cu estetica. Senzorul de fum Fibaro este un senzor perfect, un trendsetter pentru toti competitorii nostri. Este un dispozitiv care imbina aspectul exterior cu tehnologia de ultima generatie pentru a-ti proteja casa si familia.

Design minimalist

Suprafata neteda si dimensiuni reduse. Aceasta combinatie aduce cel mai frumos senzor de fum existent.

Alarme acustice si vizuale

Senzorul de fum Fibaro te avertizeaza in privinta unei amenintari printr-un led multicolor RGB LED si o sirena incorporata.

Grilaj polizat

Grilajul nu doar arata extraordinar, ci are si avantajul de a lasa sa patrunda si cea mai mica cantitate de fum, reactia fiind una imediata.


Dimensiuni reduse

Senzorul de Fum Fibaro este cel mai mic senzor wireless de acest fel din lume. Tehnologia noastra a permis reducerea considerabila a dimensiunilor componentelor senzorului. Dispozitivul este cel mai avansat senzor de fum disponibil pe piata.


Dispozitivul perfect

Grilajul senzorului este unul perfect. La prima vedere poate parea o bijuterie, dar defapt este una dintre cele mai importante componente. Perforatiile permit patrunderea fumului in senzor. Cu cat este mai bine realizat, cu atat este nevoie de o cantitate mai mica de fum pentru a descoperi o amenintare si a declansa alarma.

Grilajul este construit din material de cea mai buna calitate, cu un numar imens de perforatii. Fiecare din ele a fost realizata electrochimic, astfel ca fumul intra foarte usor in camera senzorului. Detectand incendiul extrem de rapid, senzorul de fum FIBARO ofera protectie maxima, reducand la minim pagubele.

Nu doar un senzor de fum

Unele materiale ard fara sa scoata fum. De aceea am decis sa marim protectia adaugand si un senzor de temperatura. In cazul in care cantitatea de fum nu este suficienta pentru a declansa alarma, dispozitivul va putea totusi sa identifice o amenintare detectand cresterea temperaturii. O schimbare brusca a temperaturii sau o crestere de pana la 54oC este suficienta pentru declansarea alarmei. Numai acest tip de senzor ofera o eficienta ridicata, indiferent de materialul care arde.

Un singur senzor, nenumarate posibilitati

Cand am creat senzorul de fum Fibaro am incercat sa avem in vedere toate scenariile posibile de folosire, de la moduri de alimentare pana la compatibilitatea cu diferite sisteme de alarma. Drept rezultat, senzorul se poate instala oriunde este nevoie de el, indiferent daca se poate conecta la o sursa de alimentare, daca peretii permit comunicarea wireless sau de tipul de sistem de alarma.

Alimentare
baterie sau priza

Senzorul se poate conecta la un adaptor de 12 sau 24 VDC sau se poate lasa pe modul baterie cu o autonomie de pana la 3 ani*.

Compatibilitate sisteme alarma

Senzorul permite integrarea la aproape orice sistem de alarma existent pe piata.

Cu fir sau wireless

Pereti grosi care intrerup semnalul wireless? Poti conecta senzorul la alarma si printr-un fir.

*In functie de parametrii setati


Decizia este a ta

Casa ta inteligenta te ajuta sa iti protejezi familia impotriva incendiilor sau a altor dezastre. Poti decide cum sa actioneze Home Center in caz de foc, inundatie sau intrare prin efractie. Descoperirea unei amenintari poate duce la deschiderea rulourilor de fereastra, a portii de garaj, a ferestrelor sau la iluminarea cailor de acces. Este posibil de asemenea rularea unui scenariu de siguranta la atingerea unui buton de pe telefon sau tableta.


Sensibilitate calibrare

Senzorul de fum ofera optiuni avansate de configurare a sensibilitatii senzorului. Sensibilitatea variaza in functie de locul unde este instalat dispozitivul. In bucatarie, un senzor foarte sensibil poate declansa alarma chiar si atunci cand gatesti, de aceea ar trebui sa fie mai putin sensibil, evitand astfel alarmele false. In alte camere insa, unde este mai putin probabil sa apara fum in conditii normale, senzorul trebuie sa fie setat la sensibilitate maxima.

Low
Medium
High

Carcasa rezistenta la temperaturi ridicate

Materialul rezistent la caldura din care este facuta carcasa senzorului protejeaza dispozitivul chiar si la temperaturi de 200°C.

Verificare conexiune

Functionarea corecta a unui senzor de fum este foarte importanta. De aceea Home Center 2 face verificari frecvente pentru a determina daca senzorul functioneaza cum trebuie. In cazul descoperirii unei probleme, sistemul va trimite imediat o notificare, astfel ca se pot lua masuri imediat.

Senzor de fum din bucatarie,
care este statusul?
Verificare componente, conexiuni radio si conexiuni
cu dispozitive conectate...
Toate sistemele OK.
Roger..
Urmatoarea verificare intr-o ora.
Ok.

Anti interventie

Senzorul de fum Fibaro are o functie care permite inregistrarea oricarei incercari de dezinstalare sau modificare a senzorului. Senzorul de fum este un element extrem de important pentru siguranta casei tale si de aceea nu este permisa interventia neautorizata. Orice incercare de a intrerupe alimentarea sau a fura senzorul este imediat anuntata.


Tester acoperire
Z-Wave

Ledul incorporat poate fi folosit pentru a semnaliza raza de acoperire Z-Wave. Comunicarea corecta cu Home Center 2 sta la baza bunei functionari a sistemului Fibaro.

Senzorul poate comunica cu un sistem de alarma prin fir sau wireless prin reteaua Z-Wave. Chiar daca raza Z-Wave nu permite comunicarea directa cu Home Center 2, fiecare din dispozitivele sistemului poate multiplica semnalul radio, permitand instalarea si in zonele mai indepartate ale casei.

Direct
Routed
In afara razei

Tester incorporat

Senzorul de fum testeaza raza de acoperire Z-Wave si in acelasi timp face un auto-test, informand Home Center ca se afla in stare de functionare.

Proces foarte eficient, operat la fiecare 5 secunde permitand sistemului sa monitorizeze functionarea senzorului. Testul poate fi facut si manual - este nevoie doar sa tii apasat butonul din centrul senzorului si sa astepti lumina semnalizatoare.

Informatii colorate

Senzorul de fum te informeaza in privinta statusului curent printr-un un display colorat. Daca ledul este aprins verde inseamna ca functioneaza corect si ca te afli in siguranta.


Tu gatesti, eu iti garantez siguranta

Senzorul de fum Fibaro este o prezenta obligatorie in bucataria ta. De fiecare data cand gatesti masa ta preferata pentru familie, senzorul se asigura ca nu uiti sa opresti gazele sau sa scoti mancarea din cuptor. Un incediu... sau o mancare uitata pe foc vor fi descoperite si raportate imediat.

Supraveghetorul casei tale

Siguranta locatarilor este prioritatea noastra numarul 1. De aceea am creat inca de la inceput sistemul nostru pentru a oferi nu doar confort sporit ci si siguranta.

Senzorul de fum este inca un senzor ( dupa cele de Inundatie si Usa/Fereastra) a carui realizare ne face mandri pentru ca reprezinta o noua componenta a sistemului Fibaro care imbunateste calitatea vietii si sporeste siguranta.

Alarma Foc Opreste fierul de calcat imediat

Chiar si cel mai mic nivel
de fum va fi detectat

O „cutie neagra” implementata in senzor inregistreaza informatii despre fum si nivelul de temperatura. Indiferent daca sistemul de alarma este pornit sau nu, senzorul monitorizeaza nivelul de fum si trimite informatii catre controllerul principal periodic. Acum chiar si fumul de tigare poate fi usor detectat.


Istoric alarme

Amenintarile detectate sunt inregistrate si memorate in memoria controllerului principal si a senzorului. Toate pot fi monitorizate constant via telefon mobil sau de pe pagina home.fibaro.com.


Update software automat

Senzorul permite update-ul complet automat al software-ului . O date ce un update este disponibil senzorul il va instala automat. Home Center 2 se asigura ca senzorul de fum este mereu actualizat, oferind siguranta maxima.

Update in progress

Download manual

Click to download the Smoke Sensor manual  

Fibaro Smoke Sensor instructions

 

See the movie

Click to see how the Smoke Sensor modul works.
 
Fibaro Smoke Sensor movie

 

Coming Spring 2014
 
Statistici